Na vrh stranice

Interzero – tvrtka ALBA Grupe

Interzero je središnji dio berlinske ALBA Grupe koja pruža usluge recikliranja i očuvanja okoliša. Dr. Axel Schweitzer, jedan od dva izvršna direktora tvrtke u obiteljskom vlasništvu, ujedno je i Predsjednik Upravnog odbora Interzero-a.

„Interzero je centralni dio naše grupacije tvrtki. Naša vizija svijeta bez otpada upućuje na to da se svi materijali mogu reciklirati ili ponovno upotrijebiti. Zero Waste Solutions kredo je Interzero-a koji usmjerava naše standarde. Naš je sljedeći cilj iskoristiti digitalizaciju za daljnje poboljšanje naših usluga i stvaranje rješenja za olakšavanje problema naših klijenata vezanih za gospodarenje otpadom.”

Dr. Axel Schweitzer

Životopis:

Dr. Axel Schweitzer rođen je 1969. godine. Studirao je industrijski inženjering na Tehničkom fakultetu u Berlinu. Tijekom studija već je bio zaposlen kao tehnički savjetnik i stručnjak za marketing u ALBI, tvrtki koju je utemeljio njegov otac Franz Josef Schweitzer. U Upravu ALBE uključen je 1995. godine (od siječnja 2011. naziv je tvrtke ALBA Group plc & Co. KG). Od 1998. Axel Schweitzer zadužen je za vođenje obiteljskog posla zajedno s bratom Ericom. Od 2005. upravlja ALBOM SE (bivši Interzero AG ili Interzero SE) s različitih pozicija (Predsjednik Nadzornog odbora, Izvršnog odbora i Upravnog odbora). Osim toga, član je govorničkog tima Azijsko-pacifičkog odbora „Greater China“ za njemačko gospodarstvo (APA). Axel Schweitzer angažiran je i na socijalnom području - financijski podupire Udrugu KINDerLEBEN. Također, podržava i ALBA BERLIN košarkaški tim kao Predsjednik Nadzornog odbora.

Alba Grupa i njezini brendovi

Interzero i ALBA brendovi su Alba Grupe. Grupa broji 7.500 zaposlenika u Njemačkoj i Aziji. U 2016. godini tvrtka je ostvarila promet u iznosu od 1,8 milijarde eura, što čini ALBA Grupu globalnim vodećim pružateljem usluga reciklaže i ekoloških usluga, kao i važnog dobavljača sirovina. U 2016. godini tvrtka je smanjila emisiju stakleničkih plinova za 4,3 milijuna tona u odnosu na proizvodne količine primarnih sirovina, čime se uštedjelo oko 36,2 milijuna tona primarnih sirovina.