Na vrh stranice

We are one

Naša korporativna kultura "we are one" znači poštovanje, razmjenu i odgovornost. Zajedničke vrijednosti nas ujedinjuju - bez obzira na zadatak u Interzerou, odakle dolazite, u što vjerujete ili koga volite. Samo Interzero u Njemačkoj zapošljava ljude iz 41 različite nacije u dobi od 16 do 67 godina. Cijeneći naše razlike, susrećući se s interesima i učeći jedni od drugih, promičemo jednake mogućnosti za naše zaposlenika. Naš model kompetencija služi za zajedničko razumijevanje naših vrijednosti i pruža orijentaciju za zaposlenike svih razina. On predstavlja temelj za za našu viziju "zero waste solutions" svakodnevno, bez popuštanja, te nastojeći pronaći prave načine za postizanje te vizije.

"

Svaki pojedinac od nas može dati svoj doprinos održivoj korporativnoj kulturi. Kao ambasadori održivosti, naši zaposlenici mogu predstaviti svoje vlastite ideje i održive projekte koji pridonose uspjehu naše tvrtke. Tim promovira ove inicijative kroz Interzero: održava kanale komunikacije otvorenim i pomaže nam razviti održivost kao kontinuirani proces.

"

Christine Kleinhammes Viši projektni menadžer za razvoj poslovanja

Inicijative osoblja za održivost

Zajedno postižemo više. Zato naše osoblje aktivno doprinosi stvaranju tvrtke Interzero više održivom. Od 2016. godine naši Ambasadori održivosti održavaju  tjedne održivosti, koji uključuju zaposlenike u nizu aktivnosti kao što su dani čišćenja, dijeljenje programa ili zajednice koje su prihvatljive za CO2. Gradska biciklistička kampanja također je vrlo popularna. Ovdje je cilj ostvariti što više kilometara biciklom u tri tjedna kako bi se doprinijelo lokalnoj zaštiti klime i podigla svijest o potrebi proširenja urbane biciklističke infrastrukture. Godine 2017., Interzero je napravio gotovo 7.500 kilometara biciklom. Time je spašeno oko 1 tone CO2e, kao i 675 eura za gorivo. U 2019. Interzero je spremio gotovo 5.253 'ciklometra' čime je uštedio oko 745 kilograma CO2 protuvrijednosti.

Razmišljanje izvan okvira: Dva stupnja su moguća

Tvrtke imaju središnju ulogu u postizanju dvostupanjskog cilja. Pa kakvu bi radnju trebali poduzeti kako bi smanjili globalno zatopljenje? Strategija koju je usvojila inicijativa "Put ka gospodarstvu <2 °" je "postižemo više ako radimo zajedno". Zahvaljujući interdisciplinarnom pristupu, ona ujedinjuje široki raspon industrija, specijalnosti i perspektiva s ciljem napredovanja prema njihovom zajedničkom cilju. Interzero igra aktivnu ulogu. Zajedno s oko 40 drugih tvrtki, mi smo članovi ovog pionirskog projekta koji su zajedno pokrenuli Zaklada 2 ° i WWF Germany. 

Ideje za održivo gospodarstvo

Kao stručnjaci za ekonomiju zatvorene petlje doprinosimo našem specijalističkom znanju u dijalogu s istraživačkim, poslovnim i širokoj javnosti. Jedna takva aktivnost je Centar za održivo korporativno upravljanje (ZNU), zajednička inicijativa za održivost poslovanja i istraživanja temeljena na Sveučilištu Witten / Herdecke u Njemačkoj. Ovdje podržavamo radnu grupu za recikliranje i (daljnji) razvoj ZNU standarda "Više održive poslovne hrane".

Podržavamo i sljedeće projekte:

  • KidS (Njemačka)
  • Jugend am Werk (Austrija)
  • Wiener Tafel (Austrija)
  • Aktion Friedensdorf e.V. (Njemačka)
  • Erzbischöfliches Kinder- und Jugendheim St. Kilian (Njemačka)
  • Sponzorstvo za Geyserhaus (Njemačka)
  • „Eco Dragon“ u Školi za osobe s invaliditetom u Varšavi (Poljska)
  • Školski projekt u suradnji s našim klijentom Dell (Poljska)
  • Njemački crveni križ (krv) (Njemačka, zemlja)
  • DKMS (Njemačka, zemlja)