Na vrh stranice

Danski dizajn izrađen od reciklirane plastike: HOUE pokazuje kako trebamo postupati

Proizvođač namještaja HOUE razvio je stolicu izrađenu od reciklirane plastične ambalaže - čime je dokazano da zaštita klime i moderan dizajn nisu ni ili / ili izbor - već upravo suprotno.

Danski studio namještaja HOUE i njegovi dizajneri razvili su prvu svjetsku dizajnersku stolicu izrađenu od recikliranog plastičnog otpada: stolicu FALK. Reciklirana plastika koja se koristi za stolicu proizvedena je Interzeroovim postupkom recikliranja resursa. A stolac koji se dobiva ne izgleda samo sjajno, već predstavlja i novu aplikaciju za korištenu plastiku.

"FALK je rezultat jedinstvenog pristupa dizajnu proizvoda. "

Lars Houe osnivač HOUE-a

Moderno - ali održivo? Savršeno moguće!

Stvaranje dizajnerske stolice FALK zahtijevalo je inovativnu upotrebu Interzeroove reciklirane plastike. Markus Müller-Drexel, generalni direktor, Interzero Dienstleistungs GmbH: „FALK je vodeći korak ka većoj održivosti u sektoru namještaja.

Na kraju svog životnog ciklusa stolica se može rastaviti u pojedinačne dijelove radi recikliranja. FALK je vodeći projekt za ekonomiju zatvorenog kruga i zaštitu okoliša.

U usporedbi s primarnom sirovinom, izrada 100 stolica od reciklirane plastike štedi 7.300 kilovat-sati energije - isto kao i 2.352 gomila rublja.

Saznajte više o FALK-u: www.falk.houe.com