Na vrh stranice

Znanstveno dokazana učinkovitost resursa

Potpuna transparentnost za naše klijente i široku javnost: jednom godišnje ugledni Institut za okoliš, sigurnost i energetsku tehnologiju Fraunhofer UMSICHT procjenjuje učinke aktivnosti recikliranja ALBA Grupe na okoliš. Samo u 2019. godini, pružatelj usluga za zaštitu okoliša oporavio je gotovo 6 milijuna tona recikliranog materijala u Njemačkoj, Austriji, Poljskoj i Sloveniji, čime je uštedjelo oko 32,3 milijuna tona primarnih sirovina. To je bila presuda izvora Fraunhoferovih stručnjaka "resourses SAVED by recycling", koja je ispitivala recikliranje metala, otpadnu električnu i elektroničku opremu, papir / karton, staklo, laganu ambalažu, plastiku i drvo.

  • Časopis održivosti 2019
    Održivost 2019

    Upravljanje sirovinama u petlji - za svijet bez rasipnosti. Jer imamo samo ovaj. Interzeroov časopis održivosti prikazuje trenutne priče o uspjehu.

    Preuzimanje PDF-a

"Recikliranje je važan građevni blok za održivo društvo: pridonosi očuvanju resursa i uštedama stakleničkih plinova i smanjuje ekonomsku ovisnost o uvoznim sirovinama. Studija impresivno pokazuje kako je glavna uloga tvrtke poput ALBA Grupe u tom procesu. ""

Dr.-Ing. Markus Hiebel Direktor Odjela za održivost i upravljanje resursima programa Fraunhofer-Institut UMSICHT

32317958

U 2019. godini grupa ALBA sačuvala je 32,3 milijuna tona primarnih resursa reciklirajući 6 milijuna tona sirovina.

4223030

Djelatnosti recikliranja ALBA Grupe smanjile su emisije stakleničkih plinova za 4,2 milijuna tona u protekloj godini.

15089627

Recikliranje aluminija, bakra, čelika, nehrđajućeg čelika, olova, cinka i mesinga uštedjelo je 15 milijuna tona primarnih sirovina.

4556130

Tvrtka je obrađivala 1,5 milijuna tona papira, kartona i kartona čime je sačuvano oko 4,5 milijuna tona primarnih sirovina.

603503

Reciklirano je ukupno 292.963 tona korištenog stakla, što je smanjilo korištenje primarne sirovine za 603.503 tona.

3845417

Tvrtka je reciklirala 957.946 tona plastike, čime je očuvano više od 3,8 milijuna tona primarnih sirovina.

„Resources SAVED by recycling“certifikati

Održiva konkurentska prednost: u partnerstvu s Interzeroom, možete poboljšati svoj ekološki trag i ojačati lojalnost kupaca. Interzero dokumentira Vaš doprinos uštedi resursa s certifikatom. Svoju potvrdu o zaštiti resursa i sve relevantne pojedinosti možete pogledati prijavom na naš portal "resources SAVED". Unesite zaporku koju ste dobili s ispisom certifikata - poštom ili osobno iz vašeg kontakta s kupcima.

Želite li saznati više o nama?

Kontaktirajte nas!

Napišite nam e-mail ili nas nazovite